Etiketter

, ,

Jag är ingen mack/bröd-människa. Har aldrig varit. Men finns det nybakat bröd så äter jag, det är ju fullkomligt ljuvligt. Men det har jag valt att sluta helt med nu. Jag reagerar förstås kraftigt på bröd så det är endast en lyx som får förekomma ytterst sällan. För visso finns alternativ inom LCHF men eftersom jag från en början inte är en mackmänniska känns det dumt att hitta en ersättare för något som jag ändå bara äter ibland och då kan jag gått unna mig den lyxen som sagt ytterst sällan.

Ibland kan jag bli väldigt sugen på varma mackor (eller kanske det är den smälta osten och fraset jag giller). På Instagram och LCHF-bloggar har jag sett alternativ och jag fastnade för och läst om hur många rekommenderar Tjockkockens ostplättar. Efter en tid bestämde jag mig för att söka upp hennes recept och såg att det verkade busenkelt så igår gjorde jag slag i saken.
image

Nu när jag smakat dom vill jag nog snarare kalla de för ostbröd. Vilket fall gjorde jag mig en ost”macka” igår och jag är imponerad. Lite dijon, skinka och ost på en sån med en stund i ugnen kommer garanterat bli en hitt hos mig. Och som hon skriver så kan de även funka som hamburgerbröd. I receptet har hon naturell Philadelphiaost men här tror jag nog bara fantasin sätter gränser. I kommentarsfältet kommer det också fram att föredrar man kan det förmodligen också funka med creme fraise.

Till nästa gång!