Etiketter

, , , , , , ,

Igår gjorde jag min tjugoförsta dag med Itrim. Tre veckor! Det speciella med det är att då har man nått den första milstolpen under de veckor man äter endast måltidsersättningar. Fram till nu har det bara varit flytande förutom gröten som Jenny beskriver i sin bok Hur jag besegrade mina hjärnspöken som ”havregrynsliknande molekyler”. Jag kan bara hålla med henne. Men det var trevligt att kunna ha något som kunde på något sätt förknippas med att tugga. 🙂

Jag har varje kväll läst i Jennys bok samma dag som jag befunnit mig på. Jag har känt igen mig i mycket av det hon skriver. Som exempel går de flesta dagarna ut på att planera vad man ska äta vid varje tillfälle. Jag tror det beror på att man har ett stort behov av att ha någon typ av kontroll så man inte tröttnar. En del skulle kunna dricka en och samma typ av shake till varje måltid, men där är Jenny och jag lika, det ska vara variation annars ledsnar vi.

Vi har upplevt mycket lika men inte i samma ordning. Jag minns en upplevelse jag hade dag sju första veckan. Jag vaknade snustorr i munnen och jag kunde inte riktigt sätta finger på vad det var. Det visade sig att Jenny hade upplevt samma sak på den tionde dagen. Hon hade vaknat flera gånger den natten av torrhet i munnen och kunde direkt härleda det till tedrickande precis innan hon kröp till kojs kvällen innan.

”Hjälp, vad det är trångt i min hjärna!” Jag citerar bara Jenny men det kunde lika gärna ha varit jag som skrev det. Jag var tvungen att ta fram senilblocket redan dag fem. Men tack och lov har den känslan av att inte ha någon hjärnsubstans försvunnit.

Varken jag eller Jenny har haft några problem med huvudvärk. Bara vagt den andra/tredje dagen. Jenny tycks ha haft mest bekymmer med håravfall något som jag har uppmärksammat nu de sista dagarna. Däremot har min hud blivit snustorr. Jag har aldrig behövt smörja mig regelbundet men nu måste jag göra det efter varje dusch och gärna fler gånger.

Jag har under de här tre veckorna haft det väldigt jobbigt med längtan efter vissa livsmedel. Jenny nämner under en dag i sin bok att hon förvånas över att hon inte känner sug efter sötsaker utan bra livsmedel. Det är precis så jag har det och har haft det sen dag tre. Framförallt kokt ägg av nån konstig anledning.

Nu väntar nio veckor med en mera varierad kost men förstås bara måltidsersättningar.

Annonser