Etiketter

, , , , ,

Har precis blivit klar med veckans akutsallad. Jag tycker den är perfekt att ha i kylskåpet för oplanerade tillfällen så väl till planerade. Jag har skrivit många gånger om det och jag förstår om ni tycker jag börjar bli tjatig men jag tycker den är så bra att jag vill berätta om det för de som kanske är nya här och läser. Bland annat har jag skrivit om det här och här.

Jag läste någon tidning för några veckor sedan och det verkar som om veckosalladen har blivit modern igen. Första gången jag kom i kontakt med den är för 14 år sedan, iallafall vad jag kan minnas.

image

Här ovan ser du ett axplock av variationer av vad jag gjort den sista tiden. Från vänster har vi paprika och purjolök, paprika purjolök och morot, morot, purjolök och vitkål, rödkål och vitkål och sist har vi rödkål och spetskål. idag blev det morot och vitkål, klassiskt. Dressingen till det så brukar jag ta färskpressad citron eller lime, fin olivolja, salt och peppar som jag i regel kokar upp innan jag blandar i det i grönsakerna.

Testa!

🙂